در طی دوران بارداری در یک فرد با وزن طبیعی حدود 8-11 کیلوگرم افزایش یابد در افرادی که وزن آنها کمتر از حد نرمال است کمتر است افزایش وزن بیشتری داشته باشیم و در افزادی که وزن آن ها بیشتر از حد نرمال است وزن حتی ممکن است از 8 کیلوگرم هم کمتر در طی بارداری افزایش یابد.
در سه ماهه اول بارداری به دلیل تهوع و استفراغ بارداری که در این سن شایع است ممکن است افزایش وزن واضحی نداشته باشیم که نگران کننده نیست و معمولاً که از پایان سه ماهگی تهوع و استفراغ بهبودی یافته و وزن اضافه میشود برای بهبودی تهوع و استفراغ بارداری توصیه میشود از غذا با حجم کم و به دفعات زیاد مصرف شود. از مصرف غذاهای با حجم زیاد و آبکی خودداری نمایید. مصرف اسید فولیک بهتر از سه ماه قبل از بارداری شروع شود و تا پایان ماه سوم بارداری ادامه یابد.
مصرف غذاهای شروع و غذاهایی که حاوی مواد نگهدارنده و بصورت کنسرو هستند در طی سه ماهه اول بارداری است کمتر باشد.بهترین غذا برای مصرف در طی حامگی غذاهای تازه و خانگی هستند و در کنار سیزیجات بصورت کم سرخ شده تهیه میشوند.
ممنوعیت غذایی در طی بارداری مصرف غذاهای حاوی مواد نگهدارنده - غذاهای شور - کنسروجات - نوشابه - کمپوت بهتر است در طی بارداری محدود باشد.در سه ماهه اول بارداری مصرف زعفران و ماهی مخصوصاَ ماهیهای بزرگ که حاوی جیوه هستند توضیه نمیشود.